Isnin, 18 Ogos 2008

Perihal ... (dot dot dot) Dan Cerita-cerita Rencam Yang Lain



U
ntuk memastikan emak saye memahami jalan cerite Bourne Supremacy, fail .srt sarikate bahase Inggeris untuk filem ini yang telah di muat turun bersame dengan fail .avinye oleh pakwe adik saye sudah saye terjemahkan ke dalam bahase Melayu.

...

buat waktu sekarang saye sedang mengerjekan fail .srt untuk Bourne Ultimatum pulak. walaupun sudah saye muat turun fail .srt versi bahase Indonesianye, namun menonton filem aksi dengan sarikate berbahase Indonesia ade mendatangkan sakit pening dan sedikit mabuk kerane kite bukanlah orang Indonesia.

...

layout blog berbahase Melayu saye ini sudah bertukar wajah untuk kali kedue dalam mase setahun lebih. layout yang ini lebih canggeh serase saye. saye ingin mengupdate blog berbahase Inggeris saye yang tidak aktif selame setahun lebih ittew.

...

adik saye yang sudah menghabisi pengajiannye di ums ittew tidak pulang ke kampus untuk berkonvoi... err... berkonvo. karenah birokrasi katenye. entah karenah ape tidaklah saye ketahui. takpe dik, bukannye boleh glamour pun pergi konvo.

bicare soal konvo, sepupu saye tidak menghadiri rehearsal majlis konvonya. "tak ape, boleh, dibenarkan," gitulah katenye. kate saye, "pulaakk."
hutang sudah bayar ke belum ? nanti jadi macam yang seorang ittew (rakan sepupu saye), sudah due tahun grad, tapi tidak konvo-konvo lagi. "hutang yuran aku tak bayor, nak konvo hamende?"

aduhai rakan-rakan yang ingin berkonvo, silelah bayar hutang awak dengan pihak universiti, supaye perkonvoan awak semue tidak mendapat penghalangan. namun kirenye tidak pulak awak berhutang dengan pihak universiti tetapi dengan ptptpu, tiadelah ape-ape lagi yang perlu dirisaukan tentang majlis konvokesyen awak ittew kerane ptptpu sudah membayar yuran-yuran pengajian awak. tapi risaulah dengan hutang yang dikenakan cas perkhidmatan sebanyak 1% ini. dari tahun ke tahun, intereset akan naik. kelame-lamean, wang habis membayar interest sahaje. bagaikan berhutang dengan ceti haram -atau dengan istilah lebih popular, ah long. tapi jangan gusar, rumah awak tidak akan di lempar atau disimbah dengan cat merah kirenye lambat membayar. cume akan dikirim surat berwarne merah.

pandai meminjam, pandailah membayar.
pandai makan, pandailah basuh pinggan.

gitulah kate orang yang tidak bijak berbahase.

...

untuk pembace-pembace blog saye ini, saye sudah letakkan langganan rss feed pade blog saye ini untuk memudahkan awak semue mengikuti perkembangan blog saye. lalu tidaklah lagi perlu menjenguk blog saye setiap kali awak terfikir apakah saye sudah menghantar entry baru atau tidak. bukak email sajee.

...

sedar tak sedar, dah nak puase semule kan?

...

2 ulasan:

sHibI on 26 Ogos 2008 3:11 PG berkata...

nampak fresh sbb ade pokok2 ijau..hik2

alifmimyanun on 26 Ogos 2008 3:39 PG berkata...

she bee:
ah.. terime kasieh.
hii..

...

wallpaper gadis cantik
(=U v U= )
th_black-and-white-wallpaper.jpg th_gloomy-girl-wallpaper.jpg th_in-green-wallpaper.jpg
 

Ranjau Sepanjang Jalan Copyright © 2008 Black Brown Art Template by Ipiet's Blogger Template