Sabtu, 28 Februari 2009

Perihal... Boom De Ya Da

1 ulasan
090228 02:45



boom de ah da boom di ya da boom de ya da boom di ah da

Khamis, 26 Februari 2009

Perihal Kehilangan

10 ulasan
090226 09:35
Malamjtadiasayeutakhboleh tidur,dwalauimasukrtidurilebihmawaludaripade kebiasaanekeranensakittkepale.atapihsebermule pukuldsebelasisaye hanyemmampuabergolek-golekndanamenguap dan menarik-narik selimut yang saye lupe untuk rendam tempoh hari.  fuh fuh kate saye sambil menahan nafas.
sebelahrmateiterpejam,nsebelahdlagiumeniti gambar-gambaruorangnyangtjauhuhilangkdikmate.udan sayeameraseprinduasecarektibe-tibeatanpahdisengajekan. entahaapedkhabarmuadi sane, aku di sini mengirim doa... argh melankolik poyo.

pukul tige lebih baru terlelap, dan sesekali terjage di ganggu nyamuk, hujan lebat dan mimpi-mimpi merepek.
...

ingat lagi tak pokok sukun yang saye ade ceritekan beberape bulan nan lepas ?, bulan tujuh tahun lepas sebenarnye. pokok itu sudah ditebang.. ( Y _  Y  ) .. kelmarin pagi.


yang tinggal cume tunggul ( T ^  T  )..


dan pembaziran sumber alam sekitar


saye sedang menyesali kemusnahan alam sekitar sambil berfikir-fikir 
"alamak macam mane aku nak kemas bende alah ni semue !
jenuh la beb! kamon menn !"

takpe, nanti tumbuh lagi, lagipun pokok sukunnye dah tinggi sangat. pokok sukun ni dah lame ade. saye rase akarnye dah sejauh 100 kilometer ke dalam tanah kerane terlalu lame sangat hidup.

ade lagi tige pokok yang ditebang, due pokok batang berduri entah ape namenye 


dengan sebijik pokok rambutan. pokok berduri tu tiade gune di bele, entah ape manfaatnye tiade saye tahu. pokok rambutan tu pulak letaknye sebelah jalan, lagipun sudah tue hampir mati tiade mahu berbuah lagi. baik ditebang sebelum ie tumbang sendiri dan menimbulkan bahaye pade masyarakat kejiranan sekampung. kalau yang jatuh atas kepale buah rambutan takpe, tapi kalau yang jatuh tu dahan pokok, mau kau pegi hospital masuk icu duduk due tige hari. 

"kenape ni che' Mat ?"
 "eksidennn."

orang pun malu nak mengaku cedere ditimpe dahan.

dan bermulelah kerje2 membersih. entah le bile nak nak start. sekarang ni hujan je kat Mersing...

eksyen sket rambut ikal beralun cantikku...

Selasa, 24 Februari 2009

Perihal Merendam

3 ulasan
090224 06:50
Saye rase saye kene rendam selimut saye tu. sebab saye dah lupe entah bile kali terakhir selimut tu dibasuh. jikalau direndam dahulu sebelum dibasuh, barulah kotor-kotorannye hilang dengan mudah sebab kotor-kotoran ittew sudah kembang. hmm. kalau tak rendam, nanti basuh tak hilang pulak daki-dakinye. hmm.

saye harap bau rendamannye tak macam bau rendaman tuala saye...

Isnin, 23 Februari 2009

Perihal Seadanya II

0 ulasan
090223 22:46
Namun bukan aku ini manusia yang sempurna,
Mampu menerbitkan rasa cinta tiap masa.
Kelak kau kan membenci,
Timbul sangsi dihati,
Mungkin kau akan menjadi insan yang terluka.

...

wallpaper gadis cantik
(=U v U= )
th_black-and-white-wallpaper.jpg th_gloomy-girl-wallpaper.jpg th_in-green-wallpaper.jpg
 

Ranjau Sepanjang Jalan Copyright © 2008 Black Brown Art Template by Ipiet's Blogger Template