Rabu, 17 Disember 2008

Perihal Pari-pari Berambut Perang part two


081218 03:24
Kasihan,mbadannyeiluke-luke.mbersungguhpdieimenahan sakit,ikerutndidwajahnyeabercerite.h

lantasjsayeaturun,dinginimembantu. bukangmudahumemujuknpari-paridberambutablondehini agar mempercayai saye, mempercayai yang niat saye tiade sekelumit warne gelap. melihat wajahnye saje sudah saye tahu die diserang panik attack. takutkan saye.

tetapi gadis mane yang tahan dipujuk, bagai kerak direndam air, lame kelamean lembut jua. tangannye saye pimpin, dan saye melihat senyum yang tidak saye jangke akan muncul.
saye berase lege.

lalu, saye bersihkan lukenye, saye kesat wajahnye, agar hilang pedih, agar hilang sakit, agar jadik bersih tiade kotor. saat ini, saye tahu die sudah tenang dan senang disamping saye. kemudian saye terjage, pukul 10 lebih.

mimpi ini tidaklah terlalu memberi sabarang makne bagi saye. sekedar mainan perasaan didalam tidur yang sudah saye sedie maklum. jikalau kite terlalu inginkan kerete, nescaye tidur bermimpikan kerete, bromm bromm mengigau. kalau kegersangan seks, mungkin akan bermimpi beromen. kalau inginkan teman, mungkin akan datang dalam mimpi. begitulah.

harap-harapnye, moge nanti akan ade pari-pari untuk saye.
untuk saye kasihi,
untuk saye lindungi,
untuk saye pujuk setiap rajuk,
untuk jadi penawar setiap racun..

ameen.

5 ulasan:

opaq on 19 Disember 2008 2:24 PG berkata...

puitis sungguh...

ko kena belajar tackle pari2 dengan aku...
hahaha...
aku ni pakar...
hehehe...



sebab tu sampai sekarang aku xder pari2 untuk dikasihi...
semua anak2 murid aku kebas...

alifmimyanun on 22 Disember 2008 2:06 PG berkata...

opaque:
ni bukan puitis cek opaq,
ni namenye melankolik sedih yang dibuat-buat.

hah haha, apelah nasib malang,
itula, sape suruh ajar hikmat mengurat.

sueLoveArt on 23 Disember 2008 11:43 PG berkata...

mimpi indah jadi gundah?

hmm tak elok lah cakap 'nasib malang'...sebenarnya apa yg ditakdirkan untuk kita adalah yang terbaik untuk kita...kita je yang terkadang tak nampak hikmahnya kan? (^_^)

alifmimyanun on 23 Disember 2008 12:21 PTG berkata...

suelembut:
sue !! !!
tahniah cek sue, awak dapat mengorek mesej rahsie saye.
ingin hadiah ?
saye tak dapat beri ape2, apetah lagi intan berlian.
awak nak lukisan ?
original ?
mahal taw original saye.

sueLoveArt on 23 Disember 2008 3:16 PTG berkata...

adoi..sue lembut eh..bunyi mcm pelik..
lah..sue rasa orang lain pun perasan, sue mula mula baca pun dah notice dah letters, susun je la kan. aha.
Hmm ok jugak kalau dapat lukisan free..masterpiece alifmimyanun

...

wallpaper gadis cantik
(=U v U= )
th_black-and-white-wallpaper.jpg th_gloomy-girl-wallpaper.jpg th_in-green-wallpaper.jpg
 

Ranjau Sepanjang Jalan Copyright © 2008 Black Brown Art Template by Ipiet's Blogger Template