Khamis, 11 Disember 2008

Perihal Berkorban Sarapan


081211


Pagiptempohaharigmemangigelap, hujanyjatuhasedarinmalamgtidak berhenti-henti.gmemangedarilsemalamnye agelappmemanjang. tiade ultra violet yang singgah ke kulit saye. tiade sunburn untuk beberape hari.


pagihyangagelap,thujaniberterusan.mselalunyeupukul 08.15spagiubolehrdikirealewatmjikalau menghadiri solat sunat hari raye. tapi pagi itu seolah-olah ritual ini tidak popular. saye terus ke depan saf pertame, solat sunat hari raye di saf pertame memang peluang yang jarang datang.




di luar, hujan masih belum berhenti, walau khutbah sudah selesai. saye menunggu beberape ketike hingge hujan reda walau tiade ia nampak sebarang tande untuk reda. langsung saye teringatkan sms yang dihantar adik saye ketike sebelum solat tadi.
"abang suke ayam masak kicap ke masak merah?
sila jawab dengan segera."
saye rase sesampai saje di rumah, mungkin sarapan berlaukkan ayam sudah siap, dan sememangnye saye kelaparan kerane emak tidak masak ape-ape awal pagi tadi.


lalu saye pulang ke rumah dengan selipar sebelah kanan yang baru.

5 ulasan:

sueLoveArt on 12 Disember 2008 9:53 PG berkata...

hai..dgn jemaah yg tak ramai seperti selalu selipar pun boleh tertukar jugak..ish ish. takpe, manusia kan selalu tersilap. mesti sipemilik another half tu tak sedar dia dah sarung wrong sandal...

Ee on 12 Disember 2008 2:12 PTG berkata...

oh ohh... baik sungguh adik anda bertanye mahu masak ape. kalau saye berkemungkinan besar masak ikut selera sendiri.. :p

alifmimyanun on 13 Disember 2008 5:40 PG berkata...

sue:
waktu hujan orang kelam-kabut,
nak cepatt aje.

ee:
hari raye mesti layan kehendak orang lain. tak bole sesuke hati.

Indrasakty on 15 Disember 2008 10:43 PG berkata...

Ha ha, korban seliper.

alifmimyanun on 15 Disember 2008 4:28 PTG berkata...

indera shakti:
ahah hah hah ha, betul tu, patutnye buat tajuk macam tu.

...

wallpaper gadis cantik
(=U v U= )
th_black-and-white-wallpaper.jpg th_gloomy-girl-wallpaper.jpg th_in-green-wallpaper.jpg
 

Ranjau Sepanjang Jalan Copyright © 2008 Black Brown Art Template by Ipiet's Blogger Template