Ahad, 1 Februari 2009

Perihal Bontot Beyonce dan Lethologika dan Gaza


090201 05:10
Antare Beyonce dengan Brandy, mane satu yang awak suke? mestilah Brandy, Beyonce ape ade, bontot je besar. ini ade satu lagi lagu motivasi cinta genre RnB daripade Brandy. sile dapatkannye sekarang.

awak minat kumpulan Letto? tau tak diorang dah ade album baru? yaa benarin donk, judulnye Lethologika. saye sudah pun memulekan usehe mendownload. ade ape dengan Letto? ade lagu jiwang. ahah hah hah ha. 

saye rase Letto berbeze dengan kumpulan-kumpulan cendawan tumbuh sesudah hujan Indonesia yang lain. pertame, lagu mereke membuai. bukan rancak mahupun headbanging ataupun melewe, tapi membuai. awak akan terase tenang. pelik kerane lagu pop biasenye tidak membuat kite tenang, tapi itulah Letto. kedue, lirik mereke puitis. tiade perlu gunekan perkataan yang bombastik merapik ataupun struktur ayat langka semacam karya Faisal Tehrani. perkataan yang mudah-mudah saje pun sudah boleh jadi puitis. lihat saje lirik lagu memiliki kehilangan.

tak mampu melepasnya walau sudah tak ada
hatimu tetap merasa masih memilikinya
rasa kehilangan hanya akan ada
jika kau pernah merasa memilikinya

fuh, penuh tersirat tersurat. memang tidak puitis tahap tinggi, tapi mampu berdiri tinggi daripade kumpulan cendawan Indonesia yang lain. dan bile dinyanyikan dengan melodi lagu yang sungguh mellow slow, awak akan terbuai. jikalau saye menjadi penyanyi, -Noe- Letto lah antare pengkarya yang akan saye cari untuk khidmat bersame.

saye sudah mendengar due lagu dari album baru mereke, setakat ini saye rase kedue-due lagu itu tidaklah berade pade tahap membuai yang saye pernah rase dengan album-album mereke nan terdahulu. mungkin pade single-single yang akan datang. due lagu yang saye dengar itu adelah senyumanmu dan lubang di hati.

lagu seterusnye ini, tiade membuai tiade berlirik puitis. tapi meresap ke jiwe saye  dan membakar setiap liang darah. lagu ini tiade album, cume dihasilkan dalam bentuk mp3 untuk di muat turun warge dunie. dan setakat ini sedari disember lalu sudah di muat turun lebih daripade 250,000 kali. silelah hafal, silelah sebarkan, silelah buat versi sendiri.

lucu jugak bile membace antare bait lirik lagu ini.

Women and children alike 
Murdered and massacred night after night 
While the so-called leaders of countries afar 
Debated on who’s wrong or right 

But their powerless words were in vain 
And the bombs fell down like acid rain 
But through the tears and the blood and the pain 
You can still hear that voice through the smoky haze 

bagai menyindir forum ekonomi sedunie kelmarin. kebetulan yang tepat.

p/s: ye, sepatutnye kalendar febuari sudah boleh di muat turun mulai sekarang. tapi saye ade sedikit masaalah dengan bandwidth saye, tidak boleh muat naik fail yang lebih 50kb. saye akan pastikan esok sudah tersedie. 

2 ulasan:

sueLoveArt on 1 Februari 2009 7:19 PTG berkata...

- Antare Beyonce dengan Brandy, mane satu yang awak suke?

saya tak suka dua dua

- awak minat kumpulan Letto?

Ya.minat juga

- tau tak diorang dah ade album baru?
ye ke? wahh saya pun mahu mendownload juga

- ade ape dengan Letto?

ada lagu jiwang tak hengat.


saya la pembaca yg mithali kerna menjawab soalan penulis blog ini walau tidak diberi markah atau ganjaran

sekian terima kaseh

alifmimyanun on 2 Februari 2009 1:04 PG berkata...

fuh, gambar baru nampaknye. begitu canggih sekali dengan peace itu. yaa, peeeeace..

terime kaseh pembace mithali, saye sudah beri lukisan tidak percume itu sebagai ganti markah.

...

wallpaper gadis cantik
(=U v U= )
th_black-and-white-wallpaper.jpg th_gloomy-girl-wallpaper.jpg th_in-green-wallpaper.jpg
 

Ranjau Sepanjang Jalan Copyright © 2008 Black Brown Art Template by Ipiet's Blogger Template