Isnin, 1 Oktober 2007

Sudah Ringan Agaknye


Ini gambar yang saye ambil beberape bulan lepas.
saye agak, mungkin ini berat badan saye yang sebenar.


dalam bulan puase ni, mungkin akan turun.

dulu, semase saye first year di uia, saye pernah berjoging tiap-tiap hujung minggu untuk menjage stamina dan keep fit -kononnye.
dan kebetulan semester itu ade kempen menderme darah di masjid, saye terfiker ingin juge saye menderme. tapi untuk menderme, seseorang penderme itu haruslah mematuhi dan memenuhi syarat-syarat menderme darah. salah satunye ialah berat badan yang lebih 45 kg.
saye yang memang sedie maklum dengan masaalah berat badan saye yang tak pernah selesai ini pun menimbang berat badan.

38 kg adelah ape yang saye nampak. kawan-kawan pun gelak. terus tak jadi nak menderme .
dalam 24 tahun hidup ni, tak pernah walau sekali pun saye menderme walaupun hati ni meronte-ronte.

tapi saye memasang harapan bahawe satu hari nanti saye akan berjaye menderme darah.

rakan-rakan sekalian. silelah jage berat badan anda. sekirenye ade lemak-lemak yang berlebihan, bolehlah diberi kepade saye. :P

3 ulasan:

xara on 1 Oktober 2007 1:45 PTG berkata...

saya juga tidak pernah menderma darah. bukan kerana tidak mahu, tetapi kadar zat besi yang sangat berkurangan dalam darah. darah orang lain apabila diuji, dimasukkan ke dalam cecair apa entah itu terus tenggelam. darah saya pula timbul. sigh**

kraken on 8 Oktober 2007 11:28 PG berkata...

kau ni penagih dadah ke...tak pernah aku jumpa org berumur 24 hanya berat 45kg...paling koman pun 55kg...sedang kan aku org kata "kurus" ini berat 63kg...

jadi jikalau anda ke pantai timur dan bersantai di tepi pantai...pastikan anda mengikat pinggang anda di pokok serta memaku kaki anda dalam tanah...

alifmimyanun on 9 Oktober 2007 9:38 PG berkata...

cek xara
kawan saye pun ade problem macam tu, tapi lagi teruk sebabkene masuk hospital, kene tahan dalam wad,

mr kraken
kau berat tulang kot, aku ni ringan segale2. aku pun tak tau, mungkin sebab tinggi aku kot, aku takla tinggi sangat.

...

wallpaper gadis cantik
(=U v U= )
th_black-and-white-wallpaper.jpg th_gloomy-girl-wallpaper.jpg th_in-green-wallpaper.jpg
 

Ranjau Sepanjang Jalan Copyright © 2008 Black Brown Art Template by Ipiet's Blogger Template