Isnin, 2 Mac 2009

Perihal, Biar Geli, Jangan Takut


090302 15:20
Tadi ade katak mati depan tandas di rumah saye.:puteh_20:
dahle saye ni jejake macho tapi hancor yang mengamalkan konsep fobia terhadap katak, boleh pulak katak tu mati depan tandas. nasib baik hari ni tiade saye berhajat ingin ke tandas. kalau tidak, mungkin akan saye postpone ke minggu hadapan... (???)
tapi tadi saye jugak yang buang.:mPeluh:
...
dengan bersusah payah menggunekan penyodok sampah dan sedikit kuis menguis dengan kaki beralaskan selipar sambil kegeli-gelian, akhirnye katak itu berjaye dibuang ke semak samun belakang rumah. fuh. yatta!
:puteh_4:

tapi, kalau nak takut, takut dengan Tuhan saje, takut ngan bende lain jadik haromm... hah ha ha. saye rase ramai orang di luar sane pun geli dengan katak.

seingat saye, dulu saye tak geli ngan katak, sebab dulu kat sekitar rumah banyak katak batik, katak tu lawa, make saye tak geli. tapi bile katak puru pun datang melawat, mulelah saye ini mendevelop bufonophobia ittew.

sekarang, kalau nak tidur tibe-tibe teringat katak, mulelah saye risau, takut-takut tidur nanti bermimpi katak. lalu, tahanla sekejap mengantuk dan berfikir perihal perkare lain. ish.

apepun, marilah kite tidak bercakap perihal katak dan membantu saye untuk tidur nyenyak malam ini.

ha, inilah polis wanita Iran. tengok, pakai jubah pun bole abseiling. canggih boleh tahan. 
saye jumpe di sini,
bukan tak bole berlasak pakai jubah ni.
so, for you sceptics out there...
:bofu_09:
tapi kat melaysia cuace panas, pakai macam ni mau pukul 10 pagi dah bushuk.

teringat saye di zaman persekolahan dulu, cekgu sains tambahan saye main bola tampar pakai baju kurung...

p/s: sepatutnye sudah boleh boleh download kalendar bulan mac, tapi saye sedikit tidak berpuas hati dengan hasil yang saye dapat, make sekarang saye sedang melakukan beberape pindaan terhadap rekaan bahagian-bahagian tertentu.

7 ulasan:

opaq on 2 Mac 2009 4:54 PTG berkata...

hehehe...

kat malaysia, kalao boleh, diorg xnak pakai apa2 kalau nak absailing ni...

lebih "bebas" katanya....

cait...

Princess Liyana on 2 Mac 2009 11:50 PTG berkata...

sempoi tu pakai bj kurung main bola tmpr..huhu

fauzi on 3 Mac 2009 12:29 PG berkata...

satu masa dahulu, sedang kite bermain-main di bawah rumah....nawal dengan selamba memegang katak dan menghulrkannye kepade sepupu-sepupunya, termasuklah diri ini.....kemudian die letak di mana tah, dan berlalu dengan selambe...

Lil^GriZzLe A on 3 Mac 2009 2:56 PG berkata...

katak! mak aih! saye pon amat geli..memang bila terjumpe je pasti akan terjerit2..isk, mcm orang gile! he he!

en_me on 3 Mac 2009 1:26 PTG berkata...

musim hujan sekang byk katak ghitewww.. ehehe

ain fadzal on 3 Mac 2009 6:35 PTG berkata...

nanti aku hadiahkan ko katak.

;))

alifmimyanun on 4 Mac 2009 2:06 PG berkata...

opaq:
ye, lebih berangin dan kurang berpeluh.

puteri:
hah ha ha, memang sempoi, sebelum tu die sukaneka isi air dalam botol. pun pakai baju kurung.

fauzi:
sekarang sudah kurang.

beruang:
jangan risau, abang akan menjoin awak.

saye:
katak banyak sebab banyak nyamuk.

ain cantik manis:
silelah tuan berbaik hati dan tiade bersifat kejam keatas saye ini.

...

wallpaper gadis cantik
(=U v U= )
th_black-and-white-wallpaper.jpg th_gloomy-girl-wallpaper.jpg th_in-green-wallpaper.jpg
 

Ranjau Sepanjang Jalan Copyright © 2008 Black Brown Art Template by Ipiet's Blogger Template